

Cele 7 minuni ale lumii antice
Motivarea alegerii temei
De când e lumea, operele cele mai de seamă ale omului i- au fascinat pe cei din jur.Grecii antici au lansat pentru jocurile lor olimpice deziva “Mai sus, mai repede,mai puternic!”, un motto la fel de valabil și pentru sportul modern. Efortul de a realiza performanțele cele mai înalte nu ține însă doar de acest domeniu. Care este cel mai înalt zgârie-nori? Care este cea mai rapidă mașină sau avion? Cine a fost primul om care a ajuns în spațiul cosmic? Ba chiar și întrebarea, în sine lipsită de sens, “Cine rezistă mai mult pe o creangă, la zece metri înăltime?” stârnește la cei mai mulți cititori ai ziarelor interesul și un zâmbet. Goana după recorduri duce adesea la cele mai stranii fapte.
Ar fi totuși greșit să considerăm că cele șapte minuni ale lumii antice sunt niște simple recorduri. Fără discuție, Piramida lui Keops este și astăzi cea mai impunătoare construcție realizată vreodată de om, iar Templul lui Zeus de la Olimpia a fost la vremea lui cel mai splendid edificiu religios din zona continentală a Greciei. Dar Statuia lui Zeus din acest templu nu a depășit nici un record, datorându- și faima mai degrabă expresivității ei artistice. Nici Grădinile suspendate ale Semiramidiei nu sunt enumerate pe lista minunilor lumii pentru dimensiunea lor, ci pentru frumusețea neasemuită.
Chiar dacă fiecare dintre cele 7 minunii ale lumii antice a reprezentat o realizare de excepție a tehnicii de atunci, ele au stârnit admirație și prețuire și pentru desăvârșirea lor artistică, iar acest lucru m-a făcut să îmi aleg această temă .